Serigrafi-workshop på Kastrupgaard Samlingen

Serigrafi-workshop på Kastrupgaard Samlingen

For et par uger siden var jeg på @kastrupgaardsamlingen for at afholde en workshop i serigrafi. Jeg havde 16 deltagere (det er ok mange) og en ambition om at præsentere deltagerne for hele tre teknikker som kan bruges når et motiv skal overføres til serigrafi rammen.

 

 

De tre teknikker kalder jeg for den nemme, den nye og den traditionelle :-)

I den nemme skæres motivet ud i stencilpapir som kan vaskes og bruges igen og igen. Det er også den metode jeg har i mine serigrafi-kits

Den nye er jeg ret begejstret for og endnu mere begejstret for at jeg lige om lidt har materialerne til teknikken på hylderne i min webshop. Her males motivet direkte på rammen. Rammen kan renses igen uden kraftig kemi og højtryksspuler, og tro mig det gør det hele meget nemmere :-)

I den traditionelle bruges lysfølsom emulsion og UV-lys. Her er der ingen begrænsninger på detaljegraden og er derfor også en favorit, men den kræver lidt mere udstyr end de andre to gør så er man nybegynder er de to metoder ovenfor gode at lægge ud med.

Workshoppen gik godt og jeg nyder altid når jeg kan give min glæde ved serigrafi videre. Så tak for invitationen til Kastrupgaard samlingen.

 

 

Min workshop var forøvrigt den første i rækken af fire kommende workshops i teknikker som linoleumstryk, træsnit, monotypi og radering. Hver workshop afholdes af en kompetent kunstner der selv arbejder med teknikken. En workshop koster 250,- for 3 timer og finder sted i museets smukke lokaler i Kastrup. Og som ekstra bonus kan helt gratis se museets aktuelle udstilling KOLOSAL som viser grafiske værker i storformat.

 

Tilbage til blog